Reis tips

Tip 1:

 

Maak voordat je gaat reizen een kopie van je belangrijkste reisdocumenten en wissel die uit met een reisgenoot of stop ze in een tas of koffer, anders dan waar het origineel in zit. Bij verlies of diefstal heb je zo toch altijd nog je gegevens. Sla de kopie eventueel ook op in je mailbox, zodat je het nog eens kunt bekijken of uitprinten.

 

Tip 2:

 

Zorg dat je een lijstje hebt met de nummers voor pasjes blokkeren, reisverzekering enz. ook telefoonnummer en adres van de Nederlandse ambassade in je reisland kan handig zijn bij verlies of diefstal. ( Sla de nummers op in je mobiele telefoon en eventueel in je mailbox.

 

Tip 3

 

Zet wanneer je naar het buitenland reist de voicemail van je GSM uit, het kost namelijk internationaal tarief om deze af te luisteren. Wanneer je even niet bereikbaar bent, kunnen mensen een SMS bericht sturen, wanneer het echt gewenst is dat je terug belt en als nummervermelding aan staat kun je zelf ook zien welk gesprek je hebt gemist. 

 

Tip 4

 

Tank een huur auto af voordat je hem terug brengt naar de maatschappij, dit is goedkoper, dan wanneer je de verhuurder laat aftanken, zij brengen daar een opslag voor in rekening.

 

Tip 5

 

Wanneer je niet alleen reist is het slim om de bagage te verdelen, mocht er een koffer zoek raken, hebt je toch altijd nog de helft van je spullen, zodat je even vooruit kunt.

 

Tip 6

 

Maak een label aan je bagage met je gegevens, zoals Naam en telefoonnummer en eventueel vakantieadres.  Zorg dat aan de buitenkant nooit zomaar je huisadres te zien is, om inbraak te voorkomen. Vouw dat naar binnen of zet er alleen naam en telefoonnummer op. Stop een label met al je gegevens, dus ook van je vakantieadres in de koffer.

 
 

Tip 7

 

Blijf je lang onderweg, doe een geurzakje of droogtrommel doekje tussen je kleding dan blijft het lekker fris ruiken. Zorg dat je een vacuümzak of vuilniszak bij hebt voor de vuile was, zo blijft je schone kleding schoon.

 

Met de gratis app.TripJournal maak je een leuk digitaal reisverslag.

Een digitaal reisverslag maken is dat moeilijk? Nee hoor, niet met Trip Journal. Lees hier meer over deze leuke gratis app.

 

Tip 8

 

Bespaar jezelf een dure rekening voor internet, door gebruik te maken van gratis internet in het buitenland:

 

~ Bij grote ketens zoals Mc Donalds kun je gratis gebruik maken van Wifi

~ Download een app. die gratis wifi- locaties voor je opspoort, zoals de: Wi-Fi Finder of free wifi finder

~ Zoek vooraf op internet naar locaties waar je gratis Wifi hebt, vaak in stations of luchthavens op bepaalde   

    plaatsen. In sommige steden, zoals Brugge en Skopje kun je overal gratis internetten.