Zakynthos

Zakynthos ligt in de Ionische zee , het is het onderste eiland van een groep van 3, Lefkas, Kefalonia en Zakynthos.  De Italianen gaven het eiland de bijnaam: Bloem van het oosten, waarschijnlijk door de weelderige begroeiing.

Het eiland heeft heel vruchtbare grond en een zacht klimaat met regelmatig wat regen. Het eiland staat daarom ook vol met mooie bloemen, planten en olijfbomen. Ook zijn er grote wijngaarden, in de regio Kalipado staat de grootste wijnfabriek.

 

Op het strand van Zakynthos leggen zeeschildpadden ieder jaar in de zomer eieren. Het zijn zeeschildpadden van de beschermde soort Caretta Caretta, die hier hun eieren in het warme zand begraven. Om de schildpadden zijn de broedstranden in die maanden ’s avonds afgesloten om de rust niet te verstoren. Na twee maanden komen de eieren uit en kruipen de kleine diertjes naar de zee. Om de diertjes te kunnen zien, zonder de rust te verstoren, varen er boten met een glazen bodem, je ziet de schildpadden dan zwemmen.

 

Mooie stranden

 

  • Limni Keriou ligt bij de havenplaats Keri, het is een kleine rustige baai, met uitzicht over het eiland Marathonissi
  • Gerakas dit mooie  strand word afgeschermd door rotsen.
  • Laganas is een fijn zandstrand met gezellige cafeetjes, het ligt bij de badplaats Laganas

 

Wat is er te doen?

 

Je kunt op het eiland heerlijk fietsen en bij het dorpje Bochali vind je een ruïne van een Venetiaanse burcht uit de middeleeuwen. Het is een heerlijke plek om te picknicken, tussen pijnbomen en olijven, heb je een mooi uitzicht over de stad Zakynthos en de haven.

 

Ook een aanrader is een bezoek aan de blauwe grotten, Galazies Spillis. Deze liggen aan de noordoostkust, door de combinatie van de witte krijtrotsen, het blauwe water en de lichtinval, lijkt alles blauw te kleuren. Je kunt er met een excursie doorheen varen, heel mooi, het water is zo helder, dat je met gemak de bodem kunt zien.

Bij de baai van Navagio aan de zuidwestkust ligt een scheepswrak op het strand, het is alleen te zien vanuit het water, het is het meest gefotografeerde object in de Middellandse zee.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb