Black Hills

De Black Hills liggen in het westen van South Dakota en een punt ervan in Wyoming. Het is een klein gebergte dat boven de vlakten van de Great Plains uitsteekt. Op de rotsige toppen na, is het grootste gedeelte begroeid met bomen, de Great Plains erom heen is vooral een uitgestrekt grasland.

De inheemse bevolking van de Black Hills zijn de Lakota-indianen, maar toen er goud werd gevonden rond 1870, trokken vele Amerikanen naar dit gebied en de mijnbouw werd de bron van inkomsten, nu is vooral het toerisme belangrijk.

De Black Hills werden in 1876 door de Amerikanen afgenomen van de Lakota-indianen, tegen het verdrag van Ford Laremie in. In 1980 werd wel een schade vergoeding aan de indianen toegekend, maar ze wilde het gebied terug en verklaarden het in 2007 onafhankelijk van de VS. 

   

Er zijn veel prachtige plekken in Black Hills, zoals Mount Rushmore, Custer State Park, Harney Peak, Black Hills National Forest, Nationaal park Wind Cave, Jewel Cave National Monument, Crazy Horse Memorial, Devils Tower National Monument en Bear Butte State Park.

 

 

Mount Rushmore is een herdenkingsmonument bij de plaats Keystone in Black Hills South Dakota. Het is ongeveer 5km² groot en memoreert de ontwikkeling van de Verenigde Staten van Amerika. In 1927 werd er begonnen met het uithakken van de 18 meter hoge beeltenissen van George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Deze presidenten symboliseren de eerste 150 jaar van de geschiedenis van de Verenigde Staten. Ongeveer 400 arbeiders werkten 14 jaar om de beelden uit het graniet van de Black Hills te hakken. Vanaf het Grand View Terras heb je een mooi uitzicht op het beeldhouwwerk. Bij dit plein is een amfitheater, waar in  zomermaanden elke dag een avondceremonie word gehouden. Onder het Terras ligt het Lincoln Borglum Museum & Bookstore, daar is een expositie over de presidenten en over de bouwwerkzaamheden aan Mount Rushmore, er zijn 2 theaters en een informatiebalie, een boekwinkel, toiletten en telefoons.