LuchthavensEngeland

 

 

Engeland heeft heel veel luchthavens, alleen al in de buurt van Londen zijn er 6. Alle Luchthavens in het Londens gebied hebben buiten hun eigen code de IATA code LON.

 

London-Heathrow Airport: IATA-Code: LHR , ICAO-Code: EGLL, Heathrow Airport ligt ± 24 km ten westen van Centraal Station Londen, in London Borough of Hillingdon, de westelijkste gemeente in Greater London. Het is een van de belangrijkste luchthavens van Europa, met de meeste internationale passagiers ter wereld.

Aankomst en vertrektijden informatie

 

London-Gatwick Airport: IATA-Code: LGW, ICAO-Code: EGKK, ligt op ± 46 km ten zuiden van het centrum van Londen, 5 km ten zuiden van het vliegveld ligt het stadje Crawley, West Sussex. Er is op deze luchthaven maar 1 start en landingsbaan, maar toch heeft het per jaar zo’n 33 miljoen reizigers. Het zijn vooral de low budget en chartermaatschappijen die hier gebruik van maken.  De twee terminals zijn met elkaar verbonden via een shuttletreintje.

Aankomst en vertrektijden informatie

 

London-Stansted Airport: IATA-Code: STN, ICAO-Code: EGSS, ligt bij het plaatsje Uttlesford, ± 55km vanaf het centrum van Londen en het is ± 37 km naar Cambridge. Je kunt vanaf het vliegveld naar de Londen met de Stansted Express, deze trein rijdt elk half uur en in de spits zelfs ieder kwartier, de rit duurt ongeveer 41 minuten.

Aankomst en vertrektijden informatie

 

London-Luton Airport, IATA-Code: LTN , ICAO-Code: EGGW, ligt ± 50 km ten noorden van het centrum van Londen bij de stad Luton.

 

London Biggin Hill Airport: IATA: BQH,  ICAO: EGKB, ligt 22 km ten zuid/ zuidoost van Londen , in  de London Borough of Bromley. Deze luchthaven was vroeger van de RAF, Royal Air Force, station Biggin Hill, op de luchthaven is ook nu nog een kleine enclave van RAF.  

 

London-City Airport, IATA-Code: LCY,  ICAO-Code: EGLC, ligt bij Docklands in het oostelijk deel van de stad. Docklands was een havengebied, dat is verandert in een woon en zakenwijk. De luchthaven is pas geopend in 1987, maar verwerkt nu al ruim 2 miljoen reizigers per jaar.  

 

London-Oxford Airport ook bekend als Kidlington Airport, IATA-Code: OXF, ICAO-Code: EGTK, ligt in de buurt van Kidlington Cherwell District, Oxfordshire

 

Southend Airport of London Southend Airport : IATA-Code: SEN, ICAO-Code: EGMC, ligt tussen het centrum van Southend-on-Sea  en Rochford, In de provincie Essex in het oosten van Londen. Het is een regionale luchthaven en er is een regelmatige treinverbinding met London Liverpool Street, de rit duurt ± 50 min.   Birmingham Airport, IATA-Code: BHX, ICAO-Code: EGBB, ligt ±10 kmten  oost/ zuid oost van het centrum  van Birmingham bij het plaatsje Bickenhill. De luchthaven werd al geopend in 1939.  

 

Bristol International Airport vroeger bekend als Bristol Lulsgate Airport, IATA-Code: BRS,  ICAO-Code: EGGD, ligt in de buurt van Bristol bij het plaatsje Lulsgate Bottom in North Somerset, in het zuidwesten van Engeland. Het vliegveld werd geopend in 1930. Bristol Airport was tijdens de Tweede Wereldoorlog het enige vliegveld in Engeland wat nog commerciële vluchten uitvoerde.

 

Barrow/Walney Island Airport: IATA-Code: BWF, ICAO-Code: EGNL, ligt 2,8 km ten noordwesten van het centrum van Barrow-in-Furness, in het graafschap Cumbria in het noord westen van Engeland.

 

Bembridge Airport: IATA-Code: BBP, ICAO-Code: EGHJ, ligt in Bembridge, 4,3 km ten noordoosten van Sandown, in het Engelse graafschap Isle of Wight.

 

Blackbushe Airport Limited: IATA-Code: BBS, ICAO-Code: EGLK, ligt  in het plaatsje Yateley,  op de grens van Hampshire en Surrey, gelegen aan de noord kant van A30 Londen - Southampton

 

Brighton Airport: IATA-Code: BSH, ICAO-Code: EGKA, ligt ± 6 km ten noorden van het business centrum van de badplaats Brighton, in het Engelse graafschap East Sussex.

 

Blackpool International Airport was vroeger bekend als Squires Gate lucht haven : IATA-Code: BLK, ICAO-Code: EGNH, ligt maar een paar min vanaf het centrum van de kustplaats Blackpool, in Lancashire, noord west Engeland.

 

Bournemouth International Airport vroeger bekend als Hurn Airport : IATA-Code: BOH, ICAO-Code: EGHH, ligt ± 6,5 km ten noord/ noordoost van de kustplaats Bournemouth, in de Engelse regio South West England in het graafschap Dorset.

 

East Midlands Airport: IATA-Code: EMA, ICAO-Code: EGNX, ligt in het district North West Leicestershire in Midden Engeland, tussen de  steden Derby,  Leicester en Nottingham. Deze luchthaven wordt veel gebruikt door Ryanair en bmibaby om passagiers over te laten stappen.

 

Humberside Airport: IATA-Code: HUY, ICAO-Code: EGNJ, ligt in Kirmington in het gebied North Lincolnshire, bij de Engelse havenstad Kingston upon Hull Vanaf dit vliegveld zijn er vaak. helikoptervluchten naar boorplatformen in de Noordzee.

 

Leeds-Bradford International Airport: IATA-Code: LBA, ICAO-Code: EGNM, ligt in het plaatsje Yeadon ten noord westen van Leeds, in het Engelse graafschap West Yorkshire.

 

Liverpool John Lennon Airport vroeger bekend als Speke Airport: IATA-Code: LPL, ICAO-Code: EGGP, ligt bij het plaatsje Speke, 12 km ten zuidoosten van het centrum van Liverpool, in het noordwesten van Engeland.

 

Manchester Airport vroeger bekend als Ringway Airport : IATA-Code: MAN, ICAO-Code: EGCC, ligt in de buurt Ringway, 17 km. ten zuid westen van het centrum van Manchester, in het graafschap Greater Manchester. Een klein gedeelte van de luchthaven ligt in het graafschap Cheshire-Oosten. Manchester Airport is een van de grootste luchthavens van het land.

 

Newcastle Airport: IATA-Code: NCL, ICAO-Code: EGNT, ligt op 11 km ten noordwesten van het centrum van Newcastle upon Tyne, een stad in de county Tyne and Wear in Noordoost Engeland.

 

Southampton-Eastleigh Airport: IATA-Code: SOU, ICAO-Code: EGHI, ligt in het district Borough van Eastleigh in de county Southampton, Zuid-Engeland.

 

Durham Tees Valley Airport vroeger bekend als Teesside International Airport: IATA-Code: MME, ICAO-Code: EGNV, ligt ±10 km ten oosten van Darlington en 38 km ten zuiden van Durham, in de regio North East England.

 

Coventry Baginton Airport: IATA-Code: CVT,  ICAO-Code: EGBE, ligt in het plaatsje Baginton, 5,6 km van het centrum van de stad Coventry in de West Midlands van Engeland.

 

Exeter Airport: IATA-Code: EXT, ICAO-Code: EGTE, ligt bij de stad Exeter in het graafschap Devon, in zuidwest Engeland.

 

Kent International Airport: IATA-Code: MSE, ICAO-Code: EGMH, ligt in Manston, bij de kustplaats Ramsgate, in het Engelse graafschap Kent.

 

Newquay Cornwall International Airport: IATA-Code: NQY, ICAO-Code: EGDG, ligt bij het plaatsje  Mawgan in Pydar, 7,4 km ten noordoosten van Newquay, in het Engelse graafschap Cornwall.

 

Norwich International Airport: IATA-Code: NWI, ICAO-Code: EGSH, ligt ± 5 km ten noorden van het centrum van Norwich in het graafschap Norfolk.

 

Plymouth City Airport: IATA-Code: PLH, ICAO-Code: EGHD, ligt in het noorden van de stad Plymouth, op ± 5,6 km ten noord oosten van het centrum van Devon, in Zuid West Engeland

 

Robin Hood Airport Doncaster Sheffield ook bekend als Doncaster Sheffield Airport: IATA-Code: DSA, ICAO-Code: EGCN, ligt 5,6 km ten zuidoosten van Doncaster en 29 km ten oosten van Sheffield, in het Engelse graafschap South Yorkshire.

 

Shoreham Airport ook bekend als Shoreham (Brighton Stad) Airport: IATA-Code: ESH, ICAO-Code: EGKA, ligt in Lancing,± 2 km  ten westen van de stad Shoreham-by-sea, in het Engelse graafschap West Sussex.

Het is de oudste luchthaven met licencie in het Verenigd Koninkrijk en is particulier bezit. De terminal is gebouwd in Art Decostijl en is achtergrond in scènes uit Agatha Christie's klassieke Poirot verhalen en de film van De Da Vinci Code van Dan Brown. Deze Terminal wordt gezien als  historisch belang.

 

Bristol Filton Airport ook bekend als Filton Aerodrome: IATA-Code: FZO, ICAO-Code: EGTG, ligt op de grens tussen Filton en Patchway, 7,4 km ten noorden van Bristol, , in South Gloucestershire

 

Gloucester Airport vroeger ook bekend als Staverton Airport: IATA-Code: GLO, ICAO-Code: EGBJ, ligt in het plaatsje Staverton, 5,5 km  ten westen van Cheltenham, vlak bij de snelweg M5 en Gloucester,  in het graafschap Gloucestershire, dicht bij de grens met Wales.

 

Land's End Airport ook bekend als Lands End \ St Just Airport: IATA-Code: LEQ, ICAO-Code: EGHC, ligt ± 9 km ten westen van Penzance, in het Britse graafschap Cornwall.

 

Heliports

Penzance  Heliport: IATA-Code: PZE, ICAO-Code: EGHK ligt bij Penzance, in het Britse graafschap Cornwall.

 

Rothesay Heliport: IATA-Code: RAY, ligt bij Rothesay aan de Engelse oostkust.

 

Tresco Heliport: IATA-Code: TSO, ICAO-Code: EGHT, ligt op  het eiland Tresco, een van de Scilly-eilanden, een eilandengroep ca. 45 km voor de kust van Cornwall.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb