Val Gardena

Val Gardena ligt in het Noorden van Italië, het is een vallei in de Dolomieten, erg bekend als wintersportgebied. In het dal liggen drie plaatsen Ortisei, Sëlva en Santa Cristina.

 

Het Val Gardena wordt ook wel eens Grödnertal genoemd, de Duitse naam, deze taal wordt hier als tweede taal gesproken. Val Gardena is een van de beroemdste van de Italiaanse Alpen.

 

Het skigebied van Val Gardena heeft wel 175 km aan pistes en ongeveer120 km loipes voor de langlaufers.

 

Wolkenstein / Selva di Gardena.

Wolkenstein, ook wel Selva di Gardena genoemd, is van de drie grote plaatsen in het gebied het kleinste, maar heeft de beste skimogelijkheden. Je kunt hier ook met een gondel omhoog en naar beneden om boven in de bergen te komen. Er is ook een wandelpad naar beneden vanaf de gondel uitstap boven. Het is een echt toeristenoord, met wel 3000 gastbedden op ongeveer 2500 inwoners.

 

Selva di Gardena / Wolkenstein  ligt aan de voet van de Sella Massif, vanuit de voordeur kun je bij wijze van spreken a op de ski’s stappen. Er zijn daar prachtige skimogelijkheden, voor de gevorderde skiër, maar er zijn ook skiweiden bij het dorp voor de beginner. Behalve voor de wintersport is er ook in andere seizoenen genoeg te beleven. Het gebied is natuurlijk prachtig voor een actieve vakantie, maar ook natuur en rust vind je er volop.

 

Er zijn verschillende restaurants, cafés en bars en zelfs een disco. Vanuit het Café des Alpes heb je een prachtig uitzicht en buiten staat een mooi sculptuur van de ark van Noa. Je ziet er Noah, die zich ontdoet van moderne apparatuur om plaats te maken voor de dieren.