Athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland en is  een stad vol gezelligheid, drukte, veel winkels en lekker eten. In de stad vind je veel overblijfselen uit de Griekse oudheid, cultuur in de vorm van beelden  en gebouwen uit een ver verleden zie je overal.

 

De berg Akropolis, is het hoogste punt van Athene, er staan indrukwekkende tempels die naar Griekse goden zijn vernoemd, zoals: Het Parthenon.  Het uitzicht over de stad schitterend vanaf dit punt.

  

Het Odeon van Herodes Atticus is een indrukwekkend openluchttheater, dat in 161 na Christus werd gebouwd. In 1955 werd het gerestaureerd en nog steeds zijn er grote voorstellingen.

 

Het bekendste plein van Athene is waarschijnlijk de Syntágmatos, ofwel het plein van de grondwet. Aan dit plein bevindt zich onder andere het gebouw van het nationale parlement.

  

Winkelen in Athene kan in de knusse wijk Plaka met kleine smalle straatjes en steegjes waar je  leuke souvenirs kunt kopen. Voor andere aankopen zijn Ermou Street, Kolonaki en Athenas Street goede winkelstraten.