Afrika

Afrika is helemaal begrensd door water, de Indische oceaan in het oosten en zuidoosten, de Atlantische oceaan in het westen en de Middellandse zee in het noorden. Het Suezkanaal ligt in het noord westen tussen Afrika en Azië.

 

Afrika  heeft een oppervlakte van 30.244.050 km²

 

De onafhankelijke landen van Afrika zijn: Algerije, Angola ,Benin, Botswana, Burkina Faso,  Burundi  Centraal-Afrikaanse Republiek, Comoren, Congo-Brazzaville, Congo-Kinsha,  Djibouti, Egypte (gedeelte ten westen van de Landengte van Suez), Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Ethiopië, Gabon Gambia, Ghana, Guinee, Guinee-Bissau, Ivoorkust,  Kaapverdië, Kameroen, Kenia, Lesotho, Liberia Libië,  Madagaskar,  Malawi, Mali, Marokko, Mauritanië, Mauritius, Mozambique, Namibië, Niger, Nigeria,  Oeganda, Rwanda, Sao Tomé en Principe, Senegal,  Seychellen,  Sierra Leone, Soedan, Somalië, Swaziland, Tanzania, Togo, Tsjaad, Tunesië, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika.

 

Er zijn ook nog een aantal afhankelijke gebieden zoals: Bassas da India, Canarische Eilanden en Madeira , die wel tot het werelddeel gerekend worden.  Somaliland  en de Westelijke Sahara zijn betwist en bezet gebied.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb