Een digitaal reisverslag met Tripjournal gratis app.

Een digitaal reisverslag maken is dat moeilijk? Nee hoor, niet met Trip Journal. Lees hier meer over deze leuke gratis app.

trip journal

Vroeger maakten we op vakantie foto’s, waarvan we geen idee hadden of ze waren gelukt, we verzamelde reisgegevens en folders.

Eenmaal thuis werden de rolletjes naar de fotograaf gebracht, vol spanning wachten we af en dan konden we de reis een beetje opnieuw beleven.

De foto’s werden gesorteerd en verhalen werden erbij verteld, maar waar was dat nu toch weer...weet jij het nog?

Nu kun je al op reis je digitale foto’s bekijken, is er eentje niet zo goed gelukt, maak je er ter plekke gewoon nog een nieuwe van. Maar het kan nog leuker, je kunt alles vast leggen in een digitaal reisverslag.

Ja maar...is dat niet erg veel werk dan? Heb je dan nog wel vakantie? Nee het kost niet veel tijd en is niet moeilijk.
Dat zal wel een erg duur programma zijn dan, als het zo leuk is en goed werkt? Nee hoor je kunt deze app. zelfs gratis downloaden.

voorbeeld digitale reisapp

Over Trip Journal


De app. die je hiervoor nodig hebt is Trip Journal, deze app. kun je gratis downloaden voor je smartphone of iPad. Er zijn versies beschikbaar voor iPhone, Android, Symbian en Bada besturingen.
Trip Journal is door Google onderscheiden als de beste reis applicatie.  Eind 2009 ontvingen ze hiervoor een prijs voor meest innovatief concept en design.

Hoe ziet het er uit?

Wanneer je de app. opent kun je een keuze maken uit 5 verschillende opties. Helemaal rechts boven vind je de button voor Feedback, verder zie je 4 foto’s. Je kunt een keuze maken om een nieuwe reis te gaan maken, je reis te vervolgen, in je archief te bladeren  of je kunt kiezen voor instellingen.

voorbeeld keuze menu trip journal

Instellingen:

Hier kun je je instellingen voor je Journal beheren. Je kunt je gegevens, zoals berichtjes, foto’s en video’s voorzien van een GPS coördinaat ofwel een geo tag.  Je kunt je reisverslag, foto’s en video’s delen door ze vanuit de app. versturen naar bijv. een emailadres.

Het archief:

Klik je op archief zie je een soort ouderwetse filmrol, met naast elk filmbeeld de naam van een vast gelegde reis.  Je kunt ze van hieruit bekijken, maar ook eventueel verwijderen.

Klik je op de naam van een reis kom je in een scherm, waarop je een envelop ziet met ansichtkaarten, een gerafelde landkaart, een clip met memoberichtjes en een stapeltje foto’s bij elkaar gehouden door een paperclip.

Elk van deze items kun je aanklikken om je reis te bekijken, op de landkaart zie je bijv. de route die je hebt gemarkeerd en afgelegd.

voorbeeld reisverslag maken

Een nieuw reisverslag beginnen.

Wanneer je op deze optie klikt kun je kiezen, je positie handmatig invoeren of via gps, daarna kun je de reis een naam geven, waaronder je hem terug kunt vinden in het archief.  Vervolgens kom je in een scherm, van waaruit je alle gegevens in kunt voeren. Alle foto’s die je maakt vanuit de app. worden direct opgeslagen in je reisverslag, maar ook bij de foto app. Je kunt een notitie aan de foto hangen en een dagboekje bij houden via blogberichten. Je kunt ook stukjes van je reis steeds delen met familie en vrienden, via bijv. een locatie tweet of via foto’s en berichtjes op Facebook, Flickr, Picasa en You Tube.

voorbeeld een reisverslag maken

Via de Trip Journal worden allerlei gegevens automatisch gedocumenteerd en opgeslagen in je reisverslag, zoals bijv. de kaartgegevens, tijd en afstand.  Met de Google Earth integratie kun je op een makkelijke manier je routes en bezochte bestemmingen, zelfs inclusief adres en exacte locatie, laten zien aan familie en vrienden. Al je foto’s, video’s, aantekeningen en berichten ontvouwen zich als aanklikbare items, wanneer je de route bekijkt.  Je kunt een onbeperkt aantal media items en documenten opnemen.

Trip Journal werkt makkelijk en leuk, ook de gratis versie heeft alle mogelijkheden, het enige nadeel is de beperking, dat je maar drie reizen kunt vastleggen. Maar niet getreurd, ook de prijs van de koop versie is een lachertje, namelijk: €0, 79. (prijzen kunnen wijzigen)


Afbeeldingen zijn van de app Trip Journal:  MereltjeFotografie © Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#tripjournal #digitaal #reisverslag #gratisapp #vakantie

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op  Tallsay met behoud van auteursrecht mrt  2017)