Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en ligt in de provincie Noord Holland. De oude binnenstad heeft de bekende grachten, met daarlangs de koopvaardijhuisjes met de karakteristieke geveltjes.
 

De Amsterdamse Jordaan, omgeving Westerstraat.

In de Westerstraat in Amsterdam vind je veel leuke cafeetjes en winkeltjes.

 

Om gezellig iets te drinken kun je naar:  Café Nol op Westerstraat 109. Dit cafeetje straalt echt de sfeer van de Jordaan uit, binnen is de aankleding van rood pluche. Er is altijd echte Jordanese muziek en het personeel is vriendelijk en gastvrij. Op donderdagavond is er meestal een optreden. Op Westerstraat nummer 118 vind je Café de Blaffende Vis, met buiten een gezellig terras en van binnen een bruine kroeg. Nog even verder op nummer 200 Café de Blauwe Pan, gewoon gezellig met een heerlijk terras. Hier hebben ze de heerlijkste gehaktballen en in de avond draaien ze Mokumse hits om lekker mee te zingen. Ook heel gezellig is het bij Café Winkel op de Noordermarkt 43, op het terras kun je heerlijk genieten van de drukte van de zaterdagmarkt. De appeltaart die ze hier serveren is de lekkerste van Amsterdam. Dan is er nog Café de Tuin op de Tweede Tuindwarsstraat 13, ook hier vind je de echte sfeer van de Jordaan en ze hebben lekkere bitterballen.

 

Een hapje eten kan bij: Cinema Paradiso, hier hebben ze heerlijk Italiaans eten.  Ze hebben ook een fantastische milkshake met citroenijs, wodka en prosecco, de scroppino. Je vind ze op Westerstraat 184-186. Voor een lekkere lunch moet je bij La Olivia  op de Egelantierstraat 122 zijn. Je kunt er ook dineren en ze verkopen er heerlijke tapas. Wil je echt culinair genieten, dan kun je naar La Trattoria Di Donna Sofia op de Anjelierstraat 300. Het lekkerste ijs van de stad vind je op de Tweede Anjelierdwarsstraat 17 bij Monte Pelmo en de beste broodjes voor onderweg bij het Kaasboertje van de Jordaan, op de Tweede Tuindwarsstraat 3.

 

Winkelen  en rondkijken in de Jordaan, ga eens naar Hermanusje van Alles, op Westerstraat 138, een drogisterij met nostalgie, het ademt de sfeer van een museum en in de etalage vind je allerlei grappige teksten. Op Westerstraat 15 vind je Islandbookstore met het Boekeneiland, heerlijk op het terras met tijdschrift,boek of nieuwsblad. Voor de kinderen is er een winkeltje boordevol speelgoed op de Westerstraat 67, Toys Toys Toys, ze hebben modern mechanisch speelgoed, maar ook leuke dingen van vroeger.  Bij Vintage-Feest, op de Tweede Anjelierdwarsstraat 19, vind je vanalles, zoals zonnebrillen of kettingen in vrolijke kleuren. Een biologische traiteur, vind je op Westerstraat 24, Delicious Food, ze hebben allerlei pastas, noten, gedroogde vruchten en bonen. Hou je van apart, neem dan eens een kijkje bij L.A. In Mokum, Westerstraat 59 -61, hier verkopen ze basics in een nieuwe stijl. Kijken naar design op Westerstraat 187 bij Moooi Gallery.