VS

De Verenigde Staten van Amerika is een federatie van 50 staten en het district Columbia, het beslaat een groot gedeelte van het midden en de noordwestpunt van Noord Amerika. De VS grenst in het noorden aan Canada,in het westen heeft het een kust aan de Grote Oceaan, in het zuiden deelt het een grens met Mexico en ligt het aan de Golf van Mexico, het zuiden heeft een kust aan de Stille Oceaan. De staten Alaska en Hawaï liggen los van de andere staten. Alaska ligt in de noordwestpunt van Noord Amerika, in het westen grenzend aan Canada, in het zuiden aan de  Stille Oceaan, het westen aan de Beringzee en het noorden aan de Noordelijke IJszee.In de Beringzee liggen de Diomedeseilanden, waarvan Klein-Diomede bij Alaska hoort en  Groot-Diomede bij Rusland.  Hawaï ligt in de stille oceaan.

De VS heeft een totale oppervlakte van 9.629.091 km²  en Washington D.C. is de hoofdstad en het politieke centrum, de grootste stad en het economisch centrum is New York.

De staten die horen bij de  VS zijn: Alabama - Alaska - Arizona - Arkansas - Californië - Colorado - Connecticut - Delaware - Florida - Georgia - Hawaï - Idaho - Illinois - Indiana - Iowa - Kansas - Kentucky - Louisiana - Maine - Maryland - Massachusetts - Michigan - Minnesota - Mississippi - Missouri - Montana - Nebraska - Nevada - New Hampshire - New Jersey - New Mexico - New York - North Carolina - North Dakota - Ohio - Oklahoma - Oregon - Pennsylvania - Rhode Island - South Carolina - South Dakota - Tennessee - Texas - Utah - Vermont - Virginia - Washington - West Virginia - Wisconsin - Wyoming. Het District van Columbia is geen staat maar een federaal district.

 

Luchthavens 

Zoek informatie over luchthavens op: Globalair.com of bekijk de luchthavens per staat