Luchthavens Canaria

El Hierro of Ferro

 

Valverde Airport, IATA-code: VDE , ICAO-code: GCHI, ligt bij Valverde. Deze luchthaven is pas geopend in 1972 en is de enige luchthaven op dit eiland. Er is meerdere keren per dag verbinding met Tenerife, verzorgd door Binter Canarias. Vanaf Valverde Airport naar Tenerife North International Airport is ongeveer 45 min. vliegen. Op de luchthaven van El Hierro zijn informatiebalies aanwezig en er zijn autoverhuurservices.

Aankomst en vertrektijden informatie

 

Fuerteventura

 

Fuerteventura International Airport, IATA-code: FUE, ICAO- code: GCFV.  Puerto del Rosario, de hoofdstad van het eiland ligt ± 5 km. ten noorden van het vliegveld, rechtstreeks verbonden door  de hoofdweg FV-1. Op de luchthaven kun je bij verschillende maatschappijen een auto huren, ook rijden er vanaf de luchthaven bussen en taxiʹs. Er zijn informatiebalies, winkeltjes en restaurants op de luchthaven. Er zijn speciale voorzieningen voor gehandicapten en er is een speelplaats voor kinderen, ook staan er 2 geldautomaten.

Aankomst en vertrektijden informatie

 

 

Gran Canaria International Airport, IATA-code: LPA, ICAO-code: GCLP, ligt op ongeveer 25 km van de zuidelijke stranden en 18 km vanaf hoofdstad Las Palmas. De luchthaven is verdeeld in drie zones:

  • Zone A: vluchten van en naar EU landen
  • Zone B: andere internationale vluchten.
  • Zone C: binnenlandse vluchten.

Er rijden bussen van maatschappij Global tussen de luchthaven en verschillende bestemmingen op het eiland. Ook zijn er genoeg taxis aanwezig, een ritje naar Las Palmas kost ongeveer €20,-. Op de luchthaven zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig. Vaak is het goedkoper om van te voren te boeken. De luchthaven ligt aan de doorgaande weg, die van Las Palmas naar het zuiden loopt. Er zijn 1500 parkeerplaatsen op de luchthaven, waar je het eerste half uur niets betaalt.

Elke zone heeft een informatie balie, ook zijn er restaurants, winkeltjes, cafés en snackbars.

 

Tenerife: Voor vluchten naar Tenerife kun je op drie luchthavens terecht:

 

Tenerife North International Airport, ook wel Los Rodeos Airport genoemd: IATA-code: TFN, ICAO-code: GCXO, ligt in de plaats La Laguna, aan de snelweg TF 5, op ± 11 km van hoofdstad Tenerife Santa Cruz. Het is een bescheiden luchthaven en er zijn grotendeels vluchten tussen de verschillende Canarische eilanden en naar het vasteland van Spanje. Je kunt op de luchthaven bij verschillende maatschappijen een auto huren, maar er rijden ook taxiʹs en op regelmatige tijden bussen naar verschillende bestemmingen. Er zijn een informatiebalie, EHBO post, apotheek, wisselkantoor, geldautomaten, winkeltjes, restaurants en bars op de luchthaven.

Tenerife North Airport

 

Tenerife South-Reina Sofia Airport, IATA-code: TFS, ICAO- code:  GCTS, ligt bij Granadilla de Abona. De luchthaven ligt langs de snelweg TF-1, 60 km naar het noord oosten ligt de hoofdstad Santa Cruz., in het westen ligt na ± 16 km Playa de las Américas. Tenerife South-Reina Sofia Airport is de belangrijkste luchthaven van Tenerife. Op de luchthaven kun je bij verschillende maatschappijen een auto huren, er zijn taxiʹs aanwezig en er rijden bussen naar verschillende bestemmingen. Op de luchthaven zijn winkels, speelhoek voor de kinderen, restaurants, bars, bank, geldautomaten, postkantoor, EHBO, apotheek en informatiebalies. Op de luchthaven zijn speciale voorzieningen voor gehandicapten.

 

Tenerife Metropolitan Area, IATA-code: TCI, ligt bij Santa Cruz de Tenerife, het is maar een erg kleine luchthaven, van waaruit alleen binnenlandse vluchten worden verzorgd. De enige maatschappij die gebruik maakt van dit vliegveld is Vueling Airlines, een Spaanse low budget maatschappij.

 

Lanzarote

 

Lanzarote International Airport, IATA-code: ACE, ICAO- code: GCRR, ligt langs de Autovia Arrecife-Yaiza (LZ-2). 5 km. ten zuidwesten van bij Arrecife. Op de luchthaven zijn 2 terminals, T1 wordt gebruikt  voor alle internationale vluchten , op T2 worden alle vluchten tussen de verschillende Canarische eilanden verzorgd. Op de luchthaven kun je bij verschillende maatschappijen een auto huren, ook zijn er altijd taxiʹs aanwezig en ieder half uur vertrekt er een bus naar Arrecife (Playa Honda), van daaruit, vertrekken bussen naar veel verschillende bestemmingen. Op de luchthaven zijn informatiebalies, een geldwisselkantoor, geldautomaten, apotheek, winkeltjes, verschillende restaurants, waaronder een Burger King en Pizzahut, bars en een ijssalon.

Lanzarote Airport

 

La Palma

 

La Palma International Airport, IATA-code: SPC, ICAO-code: GCLA, ligt op een afstand van ± 8 km. van de hoofdstad Santa Cruz de la Palma. Onder de start- en landingsbaan door, loopt de LP-138, waarlangs je naar de stad kunt rijden. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op de luchthaven aanwezig, ook zijn er taxiʹs en elk half uur vertrekken er bussen. Op de luchthaven zijn enkele winkels, 2 snackbars, een restaurant, geldautomaten en informatiebalies. 

 

La Gomera

 

La Gomera Airport, IATA-code: GMZ ,ICAO-code: GCGM, ligt bij San Sebastián de la Gomera aan de westkant van Playa de Santiago. Deze kleine luchthaven is geopend in 1999 en kan vanwege de korte landingsbaan, alleen gebruikt worden voor vluchten van en naar Gran Canaria en Tenerife.