LuchthavensDenemarken

Copenhagen Airport vroeger bekend als Kastrup Airport: IATA-Code: CPH, ICAO-Code: EKCH, ligt bij het plaatsje Kastrup ± 8 km ten zuidoosten van Kopenhagen en is de grootste luchthaven van Denemarken en zelf van heel Scandinavië. De luchthaven handelt in terminal 1 alle binnenlandse vluchten af, voor de internationale vluchten zijn er terminal 2 en 3.

Onder de derde terminal ligt het treinstation en op de luchthaven is een metrostation. In de aankomsthal, bij de DSB balie kunnen kaartjes worden gekocht. Ook zijn er buslijnen van en naar de luchthaven, er zijn autoverhuurbedrijven aanwezig en er staat taxi’s. Een rit naar het centrum van Kopenhagen duurt ± 15 min.  

Aankomst en vertrektijden informatie  

Copenhagen-Roskilde Airport: IATA-Code: RKE,  ICAO-Code: EKRK, ligt ± 7 km ten zuidwesten van Roskilde, bij het plaatsje Tune. 

Informatie

 

Billund Airport: IATA-Code: BLL, ICAO-Code: EKBI, ligt ± 5 km vanuit het centrum van Billund. Het is de tweede belangrijkste luchthaven van Denemarken.

Aankomst en vertrektijden informatie

 

Aarhus Airport: IATA-Code: AAR, ICAO-Code: EKAH, ligt bij het plaatsje Tirstrup, ongeveer 36 km ten noord oosten van de stad Aarhus. Op de luchthaven zijn taxi’s en er rijdt een pendelbus naar het station in Aarhus.

 

Aalborg - Lindholm Airport: IATA-Code: AAL,  ICAO-Code: EKYT, is een civielle en militaire luchthaven, gelegen bij het plaatsje Nørresundby, ongeveer 6,5 km ten noord westen van de stad Aalborg. Aalborg Airport is de derde grote luchthaven van het land. 

  

Esbjerg Airport: IATA-Code: EBJ,  ICAO-Code: EKEB, deze kleine luchthaven ligt ± 9 ten noord oosten van Esbjerg.

 

Karup Airport: IATA-Code: KRP,  ICAO-Code: EKKA, ligt op het schiereiland Jutland in de gemeente Viborg bij Herning. De naam is afgeleid van de vroegere plaats Karup, diein 2007 is samengevoegd met meerdere dorpen tot Viborg.

 

Odense Airport ook wel bekend als Beldringe Lufthavn: IATA-Code: ODE,  ICAO-Code: EKOD, ligt in het dorp Beldringe aan de noord- noordwestkant van de stad Odense. De luchthaven werd aangelegd rond 1940, als militaire luchthaven tijdens de bezetting. Nu zijn ervanuit de luchthaven vooral in de zomer vluchten naar Italië, Frankrijk en Griekenland.  

 

Bornholm Airport:  IATA-Code: RNN,  ICAO-Code: EKRN, ligt op het eiland Bornholm, 5 km ten zuid oosten van  Rønne en vlakbij de plaats Grisby.

 

Sonderborg Airport: IATA-Code: SGD,  ICAO-Code: EKSB, ligt op ± 7 km van de stad Sønderborg, op het Kær schiereiland, aan de rand van Antalya Fjord.

 

Laeso Island Airport: IATA-Code: BYR,  ICAO-Code: EKLS, ligt bij het plaatsje Byrum, dicht bij de stad Laesoe

 

Stauning Airport: IATA-Code: STA,  ICAO-Code: EKVJ, ligt in het plaatsje Skjern nabij de stad Stauning.