Aqua Leon, safari en waterpark

Bij Aqua Leon is het twee voor de prijs van een. Het is een park met heel veel waterattracties, maar ook een uitgebreid safaripark. Kaartjes bestellen via internet, dan krijg je korting!

logo aqualeon spanje

Ga je naar Spanje op vakantie en verblijf je aan de Costa Dorada, dan is Aqua Leon zeker de moeite waard om te bezoeken. Aqua Leon is het enige park in Europa, dat deze combinatie van dieren kijken en water plezier biedt. Je vind het iets ten zuid westen van Barcelona bij het plaatje Albinyana. Het is ook gemakkelijk te bereiken vanuit Salou en Tarragona.

plattegrond aqualeon

In het park vind je dus waterattracties en safari attracties, de safari attracties zijn verdeeld in de plantenetende dieren, de vleesetende dieren en de mini zoo.

Herbivorous Wildlife Safari

De planteneters vind je meteen aan het begin van het park, wanneer je de poorten door rijdt, zie je aan weerszijde de prairies liggen. Deze steppes hebben een oppervlakte van 490.000 m². Je kunt gewoon in je eigen auto door dit gebied rijden. Je ziet dan o.a. de Afrikaanse olifanten, Chapman zebra’s, lama’s, zwarte en rode Lechwe antilopen, vechtstieren en Watusi stieren.
Vanuit dit gebied kom je terecht aan de achterkant van het park op de parkeerplaats, van waaruit je verder het park in kunt.
Nieuw in 2011: Je kunt ook een safari tocht op een paard maken door een gedeelte van deze prairie en langs de katachtigen.

safari tour

Carnivorous Wildlife Safari

De vleesetende dieren zitten in een apart gedeelte achteraan in het park, je kunt hier gaan kijken met een speciale safari bus. In de grote dubbeldekker bus kom je zo dicht mogelijk bij de dieren, zodat je mooie foto’s kunt maken en je je even in de jungle waant. Er zitten o.a. majestueuze Afrikaanse leeuwen, bruine beren en indrukwekkende Siberische tijgers. En nieuw dit jaar twee zwarte jaguars.De safari bus vertrekt elk half uur tussen 11 en 5 uur.

Mini Zoo

In de mini Zoo zitten allerlei mooie, grappige en bijzondere dieren. Er zijn Farabella mini-paarden en Pigmy geiten, maar ook chimpansees, wasberen, prairiehonden, emoes, lama's, Australische Wallabies en cavia’s. Ook zitten er kippen, leguanen, schildpadden uit Florida, boa constrictors en nieuw in 2011 een echte indrukwekkende Bengaalse tijger.

Het waterpark

In het waterpark met zijn talloze attracties, ziet het er heel leuk uit. Er is geprobeerd om de verschillende attracties zoveel mogelijk op een natuurlijke manier in de rotsen in te bouwen.

toboloko
black hole
kamikaze
Crazy race:
Super Slalom:
Rapids:
twister

Toboloko: Dit is de nieuwe attractie, hij werd pas dit jaar geopend. De Toboloko is uniek in Europa, je gaat met een bootje over een lange brede, snelle stroom naar beneden.

Black Hole: Een wel 100 meter lange donkere buis, met hellingen en gevaarlijke bochten zorgt voor veel spannende afdalingen en waterplezier.

Kamikaze: Een heel erg lange super snelle glijbaan, waar je met een duizelingwekkende vaart naar beneden gaat.

Crazy race: Drie naast elkaar gelegen brede glijstroken, waar je met een band naar beneden gaat, wie is de snelste?

Super Slalom: Twee verschillende lange glijbanen, met allerlei bochten en spannende hellingen.

Rapids: Hier kun je kiezen voor de langzame, maar ook een wilde rivier, met stroomversnellingen. Er zijn ook stukken waar het water stil staat en whirlpools om  even te relaxen.

Twister: Met een dalingspercentage van ongeveer 75% glijd je naar beneden in een van de twee in elkaar vervlochten buizen.

surf beach
Mini Park:
Congo River:

Surf Beach: De naam zegt het al een heerlijk strand van wel 1400 m², waar je heerlijk op de golven kunt mee glijden.

Mini Park: Hier vind je allerlei grappige attracties voor de kleintjes. Er zijn kleine glijbanen en veel andere leuke kindvriendelijke speelelementen. Het is er kleurrijk en veilig ingericht.

Congo River: Op grote gele banden ga je over de wilde rivier, het is een ervaring die je een beetje kunt vergelijken met rafting.

Dagelijkse shows en tentoonstellingen:

Roofvogels in vrije vlucht :

Een ongeveer 20 minuten durende show, waarbij je kunt zien hoe de deze dieren jagen. Ze ziet ze zweven en vliegen, wat een prachtig schouwspel is. Te zien zijn o.a. de Oehoe, de grootste uilen soort ter wereld, maar ook de woestijnbuizerd ook wel Harris buizerd genoemd. De savannearend en de zwarte wouw en nieuw dit jaar een adelaar en een havik. Elke dag om 1 uur en om 5 uur is er een show.

Exotische vogel tentoonstelling:  

Hier zie je allerlei tropische vogels, er zijn verschillende soorten papegaaien, zoals de Scarlet, groen, blauw en geel gevleugelde en grijze papegaai, de Jaco en de blauw kop amazone. Deze vogels kun je de hele dag bekijken, maar twee keer per dag is er ook een show, waarin heel veel verteld wordt over de dieren en een aantal papegaaien hun kunstjes vertonen. Ze kunnen o.a. op een fiets rijden, maar ook optellen en aftrekken. Deze shows duren ongeveer 20 minuten en zijn elke dag om 12 uur en om kwart over 4.

glijbanen

Wat nog meer:

Sinds 2011 is er het indoor klim centrum voor kinderen vanaf 6 jaar en een paintball gebied, waar in twee teams gespeeld kan worden.

Natuurlijk kun je ook op verschillende plaatsen lekker eten. Je vind gezellige eettentjes onder de bomen, waar je voor weinig geld lekker Spaans kunt eten. Maar je kunt ook genieten van een hamburger, pizza of salade. Natuurlijk zijn er ook grotere restaurants met een uitgebreid menu en ijskraampjes.

Er is een souvenirwinkeltje op het park, waar je een aandenken kan kopen. Maar ze hebben ook zonnebrandcrèmes, zwemkleding, handdoeken en zonnebrillen, handig als je iets vergeten bent.
Het safari gedeelte van het park is het hele jaar geopend, de waterattracties zijn geopend van juni t/m september.

Wanneer je je entreekaartjes via internet besteld en thuis uitprint krijg je een korting van € 3,- per kaartje. Naar de site: Aqua Leon​ (prijzen en kortingen kunnen wijzigen dus kijk voor actuele informatie op de site)

kaart route aqualeon

Je vind het park aan de: Finca les Basses 43716 (Albinyana). Tarragona.


Afbeeldingen zijn rechtenvrij via internet Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#aqualeon #AquaLeon #waterpark #safaripark #Spanje #roofvogelshow #CostaDorada

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk op Tallsay met behoud van auteursrecht aug 2017.)

Maak jouw eigen website met JouwWeb