Parachute springen kan ik dat ook?

Wil jij altijd nog eens gaan parachute springen, maar vind je het toch wel een beetje eng. Wil jij weten of het voor jou ook haalbaar is lees dan verder...

parachute  vliegtuig

Parachute springen kan ik dat ook?

Parachute springen is een avontuur, de kick van een vrije val of het gevoel van vrijheid als je aan je parachute de wereld van boven kunt bekijken kun je niet beschrijven, dat moet je gewoon een keer meemaken. Een parachutesprong maken is een belevenis die je niet gauw zult vergeten.
Was dit vroeger iets voor de militairen en voor rijke waaghalzen, tegenwoordig is het voor bijna iedereen bereikbaar. Niet iedereen zal het bedrag zo uit de mouw schudden, maar wil je het echt, is het bedrag wel bij elkaar te sparen.

parachute

Wat kun je doen:

Je kunt een tandemsprong maken, daarbij spring dan je samen met een bedreven instructeur. De kosten voor een tandemsprong beginnen ongeveer vanaf € 190,- ,dit is afhankelijk vande dag en het jaargetijde. Er kan gesprongen worden vanaf ongeveer 9 jaar , natuurlijk alleen als het kind het echt zelf wil.
Je hoeft hierbij  zelf niets te doen, behalve een beetje lef te hebben. Je krijgt eerst een kleine uitleg en dan ga je met het vliegtuig tot ruim 3 km hoog de lucht in. Daar wordt je dan aan je instructeur vast gemaakt en samen met hen waag je de sprong. De eerste 30 sec maak je een vrije val en suis je met 200 km per uur naar beneden. Daarna opent je duospringer de parachute en glijd je langzaam verder naar beneden. Je kunt minuten lang genieten van het immens uitzicht om vervolgens te rustig te landen.

vliegtuig parachute tandemsprong

Is dit alles voor jou nog niet avontuurlijk genoeg en wil je echt helemaal zelf springen, dat kan! Hier voor kun je een meerdaagse cursus volgen. Je krijgt hiervoor eerst een dag theorie, op deze dag krijg je uitleg over hoe je moet springen, de parachute besturen, landen enz. Daarna ga je een aantal sprongen maken, vanaf ongeveer 1 km hoogte, meestal verdeeld over 2 of 3 dagen. De parachute die hierbij gebruikt wordt is meestal bevestigt aan het vliegtuig met een lijn en opent zichzelf zodra die verbinding verbreekt. Na vijf sprongen krijg je je Static Line Brevet. Dergelijke cursussen worden aangeboden vanaf € 420,- (prijzen kunnen wijzigen). je hebt wel een medische verklaring nodig en moet minimaal 16 jaar zijn.

Wil je graag een film hebben van je sprong, dan kun je tegen betaling van ± € 100,- een cameraman mee laten springen, die alles vastlegt.. Je kunt natuurlijk ook zorgen voor en kleine fanclub op de grond die foto’s en / of film maken.  Dit is natuurlijk wel heel gaaf om later aan vrienden, kinderen en kleinkinderen te laten zien.

Alle benodigdheden om te springen, waaronder natuurlijk de parachute, maar ook veiligheidskleding worden aangeleverd, dat zit bij de prijs van de sprong of cursus inbegrepen.

parachute

Waar kun je een sprong wagen

Je kunt op verschillende plaatsen in ons land parachute springen, bijv. op:

  • Paracentrum Texel
  • Nationaal Paracentrum Teuge
  • Skydive Rotterdam
  • Skydive Zeeland
  • Skydive Ameland

In de meeste gevallen moet je van te voren reserveren, soms kun je ook meteen een sprong maken, maar dat is wel altijd duurder.

Een parachutesprong cadeau geven, kun je doen doormiddel van een speciale cadeaubon.
Ook kun je boeken voor meerdere mensen bijv. voor een bedrijfsuitje.

Wanneer je een meer daagse cursus gaat doen, kun je het misschien combineren met een heerlijke vakantie in ons mooie land, maar je kunt ook skydive vakanties boeken in bijv. Turkije, Marokko of Spanje.

Natuurlijk is het om veiligheidsredenen natuurlijk belangrijk dat het weer goed is om te springen. Bij storm, onweer e.d. kan het natuurlijk niet doorgaan en moet er een andere datum worden gekozen, Voor minderjarigen is ook altijd de goedkeuring en een handtekening van een ouder of voogd nodig.


Afbeeldingen zijn rechtenvrij via internet  © Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#parachutespringen #skydive #ervaring #tandemsprong #belevenis

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op behoud van auteursrecht okt 2016.)