Attracties Bruparck

Bruparck

Bruparck ligt in het noord westen van Brussel in de wijk Heizel, langs de ring rond Brussel en de Eeuwfeestlaan. Aan de rand vind je het Atomium en in het Bruparck vind je Mini Europa, Aqua Park Oceade,  Kinepolis Brussel en The Village.

Atomium

Het Atomium werd ontworpen en gebouwd voor de internationale Wereldtentoonstelling; “Expo 58, tussen Droom en Werkelijkheid” geopend op 17 April 1958. Het bouwwerk is meer dan 100 meter hoog en bestaat uit negen met elkaar verbonden bollen, wat een voorstelling van een atoom verbeeld.

 

Deze bollen hebben wel een doorsnede van 18 meter, via trappen in de buizen kun je in verschillende bollen een kijkje nemen. Vanuit de bovenste bol heb je een prachtig uitzicht over Brussel en in een van de bollen is een permanente tentoonstelling over Expo 58.
 
Deze Wereldtentoonstelling is hier virtueel in beeld gebracht, zodat je een kleine reis in de tijd kunt maken. Ook worden er tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd met als thema’s, onderwerpen als: vooruitgang, toekomst en wetenschap.

 

Neem vast een kijkje bij het Atomium

(Er opent een nieuw venster met 360° panoramische foto's, dit heeft enkele sec nodig om helemaal te laden. Wanneer je het venster sluit, kom je weer terug op deze pagina)

Mini Europa

In Mini Europa vind je monumenten uit verschillende Europese land, na gebouwd tot in het kleinste detail, op een schaal van 1 /25ste . De Eifeltoren is in het klein, dan nog steeds 13 meter hoog en de Big Ben heeft een hoogte van 4 meter. Er zijn ook verschillende animaties, zoals een Ariane raket, die je kunt laten opstijgen of de Vesuvius die uitbarst. In de zomer kun je op speciale avonden genieten van Mini Europe By Night, dan is alles prachtig verlicht.

Een bezoekje aan de tentoonstelling ‘Spirit of Europe’ is ook de moeite waard, je volgt een interactief parcours over de Europese Unie.

   

Aqua Park Oceade

 

In Aqua Park is er waterpret voor klein en groot, er zijn maar liefst 12 verschillende glijbanen. Er hangt een tropisch sfeertje, door de aankleding en de temperatuur is altijd een heerlijke 29º.

Het animatie team vermaakt jong en oud, of je nu mee wilt doen of alleen toekijken, met bijv.klimpartijen in de waterval of apenbrug. Je kunt er ook gebruik maken van de sauna en met kinderen kun je in de Finse sauna.

 

The Village

In de village vind je leuke winkels, restaurant en bars en voor de kinderen is er o.a. een paardenmolen en een piratenschip. Er zijn veel verschillende keukens vertegenwoordigt, zo eet je heerlijk Grieks bij Zorba en bij Los Tacos vind je Mexicaanse gerechten. Pivert maakt Franse heerlijkheden en bij Asia City hebben ze natuurlijk de Aziatische keuken. Hou je meer van Italiaans dan moet je bij Paparazzi zijn en voor Shuhi ga je naar 7 ème Art.

Met kinderen vind je vast een lekker gerechtje bij Kip’Kot, waar ze fantastische kipspecialiteiten serveren of bij snackbar Pita Snack. Een heerlijke hamburger vind je bij Quick en specialiteiten van de grill kun je genieten bij Pirate Grill. Een heerlijk broodje koop je bij Maison du Pain en voor ijs ga je naar Capoule. Bij Jungle Rhum en Toon”s Land maken ze geweldige cocktails.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb