Engeland

Engeland is een prachtig land om te bezoeken, met veel musea en architectuur, maar ook indrukwekkende landschappen. In Londen is er natuurlijk Buckingham Palace, waar de ceremonie van de wisseling van de wacht leuk is om naar te kijken. Een opvallende architectuur heeft de beroemde klok de Big Ben. Voor de natuurliefhebber zijn New Forrest en Sherwood Forest en het natuurgebied bij Cornwall geweldig. In Engeland zijn veel musea gratis toegankelijk en er worden veel festivals gehouden zoals het beroemde Glastonbury festival.
 

Engeland is een koninkrijk in West Europa, het ligt op het zuidelijke deel van het eiland Groot-Brittannië. Engeland deelt in het westen de grens met Wales en in het noorden  met Schotland, de Ierse Zee ligt aan het noordwesten, de Keltische Zee in het zuidwesten en de Noordzee aan de oostkant. Van het vasteland van Europa is het gescheiden door het Engels Kanaal. Bij het land horen ook een aantal veel kleinere eilanden, zoals de Scilly-eilanden en het eiland Wight. Het land heeft een oppervlakte van 130 395 km² en Londen is de hoofdstad. Engeland is verdeeld in negen regio's, elk met een of meer provincies.

  

  •  Groot-Londen
  •  Noord-Oost Engeland
  •  Noord-West Engeland
  •  Yorkshire and the Humber
  •  West Midlands
  •  East Midlands
  •  Het oosten van Engeland
  •  Zuid-West-Engeland
  •  Zuid-oost Engeland 

Engeland hoort bij het Verenigd Koninkrijk

 

Klimaat en landschap

Engeland heeft een gematigd zeeklimaat, met in alle seizoenen veel neerslag. Relatief milde winters met temperaturen rond het vriespunt. Warme, maar niet echt hete zomers met temperaturen tot 32°C .  In het zuid westen, rond Cornwall en Devon is vaak aanvoer van de warme lucht uit het zuiden, daar lijkt het wel wat op een middellands zee klimaat.

 
Het landschap in Engeland is veelzijdig en erg mooi. In het noorden en westen liggen bergachtige gebieden, met als hoogste punt , de Scafell Pike met 978 m in het Pennie Chain gebergte. Meer naar het oosten wordt het landschap heuvelachtig, ook vind je in Engeland uitgebreide moeras en heide gebieden. Langs de kust bij Cornwall liggen krijtrotsheuvels, die voor prachtige plaatjes zorgen.
 

Taal en Geldzaken

In Engeland wordt Engels gesproken, dit is een van de meest gebruikte talen van de wereld.

De munt eenheid is de Engelse Pond (GBP).