VakantieparkRibeByferie

  
Net buiten het historische plaatsje Ribe, ligt vakantiecomplex Ribe Byferie. Ribe is het oudste stadje van Denemarken. Langs de geplaviede steegjes staan knusse vakwerkhuisjes en je vind er de prachtige Dom uit de 12de eeuw.
 
Het beste strand van Denemarken ligt op 35 km afstand bij Rømø
 
Het wereld beroemde Legoland ligt op ongeveer 55 km vanaf dit park.
 
Vakantie park Rybe Byferie ligt op 15 km van de westkust van Jutland, vanaf Utrecht is het ongeveer 680 km.
Op het park is een receptie met daarbij een internetcafé. Er is een ruime lounge en je kunt er dag verse broodjes kopen en er is gratis koffie en thee. Verder op het park vind je mogelijkheden voor tafeltennis, biljard, basketbal, voetbal jeu de boules en een speeltuin. Er is ook een sauna, solarium en wasserette  en het zwembad van Ribe ligt vlakbij het park. Je kunt op het park kano’s en fietsen huren en je hebt gratis toegang tot het Sport and Event Park in Esbjerg, dit is een zwemparadijs.
 
In de zomermaanden is er een activiteiten programma in de Kids Club, ook worden er avondwandelingen georganiseerd met de nachtwacht door het plaatsje Ribe. In de omgeving kun je verder golfen, bowlen, paardrijden, sportvissen, een boottochtje maken naar de Waddeneilanden het Vikingmuseum in Ribe bezoeken of naar het leeuwenpark in Givskud.