Kroatië

Kroatië is een mooie vakantie bestemming, met een heerlijk aangenaam klimaat. Het heeft een prachtige kust met stranden, maar ook schitterende rotsen. In dit land is voor iedereen wel iets te vinden, er zijn toeristische gebieden, met allerlei voorzieningen, maar ook rustige gebieden , waar je nog heerlijk van de natuur kunt genieten. Ook de liefhebbers van steden, musea en historische kastelen kunnen hier terecht. Tijdens een vakantie in Kroatië kun je lekker luieren aan het water of juist actief bezig zijn met kajakken, zeilen, fietsen wandelen klimmen enz.

 

 
 
Het land is verdeeld in 6 gebieden: Slavonië, Midden Kroatië, Zagreb, Istrië,  Kvarner en Dalmatië.
 

Kroatië is een Republiek in het zuiden van Europa. Het land heeft een beetje de vorm van een C, daardoor heeft het lange grenzen en veel buurlanden. In het noordoosten grenst het aan Slovenië, in het noord westen....Lees verder

 

Klimaat en landschap

Kroatië heeft aan de kust een Mediterraan klimaat. Zachte, natte winters en zonnige droge warme zomers, met wel regelmatig een heerlijk fris briesje. In het binnenland....Lees verder

 

Taal en Geld

In Kroatië is wordt Kroatisch gesproken, dat is een Slavische taal, die een beetje lijkt op Sloveens, Pools, Russisch en dergelijke.  Het Kroatische alfabet gebruikt het Latijnse schrift en heeft 30 letters. Lees verder..

 

Het betaalmiddel van Kroatië is de Kuna. Een Kuna is ongeveer € 0,135 waard, Lees verder..

 

Mensen en cultuur

De Kroaten zijn een volk dat trots is op haar land. Op het eerste gezicht lijken ze een beetje stug, maar als je kennis maakt, blijken het vriendelijk gastvrije mensen te zijn. Hoewel het toerisme toeneemt, sinds in 1995 de oorlog eindigde, zijn de meeste plaatsen nog authentiek. Er heerst Lees verder..

 

Eten en drinken

Al is de Kroatische keuken niet erg bekend, je kunt er goed en lekker eten. Er is veel invloed vanuit Italië,  pasta’s en pizza’s vind je overal. In vrijwel alle hotels en restaurants vind je verder normale Europese gerechten, maar ook typische lekkernijen uit eigen cultuur. Zwijn van het spit, lam uit ...Lees verder

   

In Kroatië is het water uit de kraan schoon en dat kun je dus gewoon drinken. In Kroatië wordt ook veel bier (Pivo) gedronken, er zijn merken uit eigen land ... Lees verder.. 

 

Handig om te weten:

Geen tijdsverschil met Nederland en België

Elektriciteit: 220 V, de stekkers zijn hetzelfde als in Nederland.

Meer weetjes en tips...Lees verder..

 

Reizen in en naar Kroatië

Wanneer je naar Kroatië reist heb je een geldig paspoort nodig, met een geldige identiteitskaart wordt je meestal ook toegelaten. Maar bij problemen ..Lees verder..

 

Met de bus naar Kroatië.

Er is een busverbinding naar Kroatië, verzorgd door Eurolines, zij rijden 2 keer per week vanuit Nederland naar Kroatië en terug. Afhankelijk van vertrek en eindpunt   Lees verder..

 

Vliegen naar Kroatië.

Vanuit Schiphol en Brussel kun je dagelijks naar Kroatië vliegen, de vlucht duurt tussen de 2 en  2 ½ uur en ook vanuit Eindhoven en Düsseldorf gaan er regelmatig vluchten. Nieuw in 2011 ook vluchten vanuit..Lees verder..

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb