Jungle Dome op vakantiepark Heijderbos

We waren ontdekkingsreizigers en verkenden de jungle, daarna was het heerlijk relaxen op het subtropisch terras met uitzicht op het oerwoud.

jungle dome

De Jungle Dome op vakantiepark het Heijderbos vonden wij geweldig!

Wat is het:

De Jungle Dome is een themawereld in een grote glazen koepel, waarin sinds 1996 een overdekt tropisch speelparadijs gehuisvest is. Er word onderdak geboden aan een oerwoud met duizenden exotische bomen, struiken en planten met de prachtigste bloemen en er leven talloze exotische dieren. Het is er altijd tropisch warm en er zijn watervallen en plaatselijke nagebootste tropische regenbuien. Het is een uniek stukje tropen met wiebelende touwbruggen en lianen in ons eigen Nederlandje. Sinds 2005 is er een samenwerkingsverband met het Wereld Natuur Fonds, waarbij het belang van natuurbescherming op een ludieke manier onder de aandacht word gebracht van de vele bezoekers.

jungle dome

Ons avontuur:

We gingen op tijd op pad om mee te kunnen lopen met de voederronde. De dieren verzorgers zijn druk bezig, maar nemen ieder groepjes mensen mee op hun tocht door het verblijf. Wij gaan als eerste de schildpadjes mee voeren, ze krijgen kleine visjes, ook de Koi karpers eten hier wel eens van mee. Dan gaan we naar de flamingo’s, zij krijgen een soepje waar een eetbare roze stof aan toe is gevoegd. De verzorger verteld dat de vogels anders hun mooie roze kleur zouden verliezen en gewoon wit zouden zijn. In de natuur zijn de flamingo’s roze door het eten van garnalen en schaaldieren. Ook worden er in het park schalen met fruit uitgezet en er wordt fruit aan spiesen aan bomen gehangen. Dit fruit is bestemd voor de vogels er wordt wat citroenzuur over gesprenkeld, zodat het niet gist. Wat de vogels overlaten, wordt ’s nachts opgegeten door de vliegende honden. De verzorger wijst er een paar aan, de diertjes slapen nu en hangen met hun kopjes naar beneden hoog tussen het groen. Het is een kleine vleermuis soort, die ongeveer 15 cm groot wordt.

jungle dome toekan

Dan komen we bij de toekan, deze is heel tam en wordt Toekie genoemd. De tocht gaat verder en we zien nog veel meer dieren, zoals de wevers, eekhoorn en de bonte rok. Als laatste gaan we nog naar een aparte kooi, waar de Chinese muntjaks staan. Deze dieren zijn wat schuw en houden niet van drukte. Ook in deze kooi zijn de Kookaburra’s, dat is een vleesetende vogel. Wanneer die vrij zou rondvliegen, zouden ze de kleine vogels e.d. opeten, nu worden ze gevoerd met muizen. Prachtig om te zien al deze dieren en heel leuk en leerzaam door al de uitleg.

Wanneer is het geopend en wat kost het:

De Jungle Dome is geopend van 10 tot 17 uur en is op maandag en vrijdag gesloten. Een dagkaart  kost € 9,50 per persoon, kinderen van 0-2 jaar gratis, verblijf je op het park krijg je korting (let op prijzen kunnen wijzigen, kijk daarvoor op de officiële site, je kunt daar ook meteen reserveren, zodat je weet dat het niet vol is). Donateurs van WNF krijgen korting

Wat kun je allemaal beleven in Jungle Dome:

Een Jungle Picknick
Je kunt picknicken in deze tropische omgeving, op het grote terras van Safari Camp eet je heerlijke sandwiches, fruit en lekkere shakes, te midden van de vele vogels. Soms komt er ook een eekhoorntje kijken of er iets te snoepen valt.

jungle dome

De Jungle Expedition

In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds is er een Jungle Expedition op gezet. Dit is een leuke doe-tocht, om spelenderwijs de geheimen van het oerwoud te ontdekken. Bij verschillende posten, moeten opdrachten worden uitgevoerd, zoals sporen van dieren herkennen of iets leren over de geneeskrachtige werking van planten. Aan het einde van het parcours krijg je een oorkonde. Deze expeditie is gratis voor alle bezoekers van de Jungle Dome.

Wannabe a Parkranger
Dit kinder activiteiten programma kun je apart boeken als topping bij je verblijf. De kinderen krijgen een ranger outfit aan en gaan dan dieren spotten, sporen zoeken, communiceren op grote afstand, leren survivaltips en hoe ze met de natuur om horen te gaan. Deze activiteit duurt 2 uur, aan het einde krijgen ze een badge en ze mogen het hele verblijf ranger zijn.

jungle dome

Verder kun je natuurlijk heerlijk iets eten of drinken op het grote terras van Safari Camp en kijken naar de prachtige omgeving. Kinderen kunnen pottenbakken of heerlijk spelen, klimmen en klauteren, op de loopbruggen en aan de lianen. En je kunt meelopen met de voederronde zoals wij deden.

Wat is er nog meer te beleven op het Heijderbos:

Je kunt heerlijk zwemmen in Aqua Mundo, hier is ook de snelste wildwaterbaan van Center Parcs. Ook is er een prachtige onderwaterwereld met exotische vissen, heel mooi om te zien.
Verder kun je natuurlijk tennissen, badminton of beachvolleybal spelen, boogschieten, klimmen en abseilen, zonnebanken of een Turk stoombad nemen, lekker fietsen in de mooie bossen en heide in de omgeving. Heerlijk eten van pizza en pannenkoeken tot culinair of winkelen in de Market Dome

Meetpoint for kids organiseert regelmatig weekendopvang voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 21 jaar met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS), ADHD/ADD, ODD en/of Gilles de la Tourette (GTS) op dit mooie park.

Waar vind je het:

De Jungle Dome vind je op Center Parcs vakantiepark het Heijderbos. Het Heijderbos ligt in het noordelijkste stukje van Limburg, in de bossen van de Maasvallei bij Hijen, tussen Nijmegen en Venlo.

Het Heijderbos
Hommersumseweg 43
6598 MC Heijen


Afbeeldingen zijn rechtenvrij via internet:  Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#jungledome #vankantiepark #Heijderbos #themawereld #oerwoud

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op Tallsay met behoud van auteursrecht okt 2017)

Maak jouw eigen website met JouwWeb