Palmitos Park

Palmitos Park is erg leuk om te bezoeken wanneer je op Gran Canaria bent. Het park is in 2008 opnieuw geopend, nadat het in 2007 was getroffen door brand, alle dieren hebben tijdens de renovatie gelogeerd op het Loro Park op Tenerife. Het Palmitos Park bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een vogelpark, vlinderkassen, orchideeënhuis, aquaria, dolfinarium en een apeneiland.

 

Het park is gelegen op berghellingen, waardoor er vanuit allerlei plaatsen op de het park adembenemende uitzichten zijn. Er zijn goede wandelpaden, tussen de palmen en de vele verschillende soortencactussen en vetplanten.

 

In het vogelpark vind je soorten vanuit alle werelddelen, zoals flamingo’s, toekans, neushoornvogels, pelikanen en Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse Ibissen in de botanische tuin,  maar vooral de papegaaiachtige zijn opvallend aanwezig. Met de kaketoes en papegaaien wordt een voorstelling verzorgd, waarin je kunt genieten van hun acrobatische toeren en ontdekken  hoe intelligent deze dieren zijn. Er wordt verteld over de verschillende vogelsoorten, waar ze vandaan komen en wat hun gewoonten zijn. Er zijn 5 shows per dag en de uitleg wordt in verschillende talen gegeven. Je kunt ook je foto laten nemen met een of meerdere van de handtamme vogels.

 

Boven op een berg ligt het amfitheater waar voorstellingen worden gegeven met roofvogels. Twee keer per dag vliegen arenden, valken en uilen in vrije vlucht om je te laten zien hoe zij bijv. een nepprooi vangen. Ook hier word informatie gegeven over de soorten vogels in het Spaans, Engels en Duits.

 

Eens per dag is hier ook een show met exotische vogels, waar je de maraboe, ibis, lepelaar en kookaburra kunt zien. Deze show begint om 14.00 uur en er is uitleg in 3 talen.

 

In het dolfinarium zijn 3 verschillende zwembaden waarin 5 tuimelaars verblijven. De tribunes bieden plaats aan 1500 toeschouwers, je hebt er uitstekend zicht op de show en er is een prachtig uitzicht over de kloof van Palmitos. Tijdens de shows kun je genieten van deze leuke, intelligente dolfijnen die mooie sprongen maken, ook wordt er door de trainers verteld over de dieren en hun gedrag. Er zijn het hele jaar door, elke dag 2 voorstellingen.
 
Op het park vind je ook aquaria met tropische vissen, tegen de achtergrond van een klein Pacific rif zwemmen o.a. koraalduivels en clownvissen en groeit koraal. Op Palmitos park is ook reproductie gemaakt van een tropische rivier. Er zijn verschillende mooie reptielen te bewonderen, zoals de Komodovaraan en de Kaaiman. Overal in het park kom je ook hagedissen en salamanders tegen.
 
Op het apeneiland kun je verschillende soorten primaten zien. Zo zijn er 2 gibbons en 3 orang-oetans, het eiland is zo ingericht dat de dieren zo natuurlijk mogelijk kunnen leven. Je ziet ze van de ene tak naar de andere tak zwieren aan hun lange armen. Ook de neusberen zijn erg grappig om te bekijken, met hun lange snuit zoeken ze naar voedsel. Een groep emoes leven samen met de wallabies. Deze buideldieren zijn heel actief en je zult ze zeker zien springen. Dan zijn er nog de stokstaartjes, die het liefs de hele dag lekker zonnen en op de uitkijk staan. Ook heel bijzonder zijn de talapoins, de kleinste apen met hun zwarte maskertjes.
 
Het orchideeënhuis heeft duizenden soorten van deze prachtige planten, het is de grootste collectie op de Canarische eilanden. Op het park in de cactustuin,vind je ook honderden verschillende soorten cactussen, waaronder soorten tot wel 4 meter hoog. Ook is er een vlinderhuis, waar honderden soorten levende vlinders rond fladderen of aan het verpoppen zijn, prachtig om eens van dichtbij te zien. In vitrineachtige kooien kun je kolibries zien, die boven de bloemen vliegen op zoek naar nectar.
 
Op het park kun je een route nemen met volgnummers, je komt dan langs alle mooie plekjes. Op 23 plaatsen staan er panelen, waarop in verschillende talen uitleg en informatie staat over plek waar je bent. In het park zijn restaurant, snackbars en cafetaria’s, waar je iets kunt drinken, eten of van een ijsje genieten, terwijl je een prachtig uitzicht hebt. Natuurlijk is er ook een souvenirwinkeltje, waar ze T-shirts, speelgoed dieren, kaarten, DVD met hoogtepunten en nog veel meer verkopen. Op het park worden foto’s gemaakt van de bezoekers, o.a. bij de papegaaien, die kun je later wanneer je dat wilt bij de uitgang kopen. Wanneer je de entreekaarten via internet koopt, krijg je korting.
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb