Een prachtige vakantie ervaring?


Een goede voorbereiding helpt je om de juiste keuze te maken, een vakantie te vinden die bij jou wensen past. Verdiep je in het land met zijn eigen cultuur en onderzoek wat je zeker niet wilt missen. Op wereldspotter vind je informatie over werelddelen en landen. Algemene informatie zoals: klimaat, valuta, talen, luchthavens en openbaar vervoer, maar ook tips voor op reis over visa en bagage. Meer specifieke weetjes over bijzondere bezienswaardigheden of accommodaties en unieke foto′s en herinneringen opgetekend uit eigen ervaringen of verhalen van bezoekers. 

 

Wanneer ik mijn ogen sluit en denk aan mijn laatste reis, ruik ik weer de geuren en hoor die typische geluiden van de Afrikaanse bush. Een prachtige reis met de mooiste herinneringen

Onder de volgende link vind je Wild TV voor een sfeerimpressie.

giraf
Ik was bij Ku Sungula Safari Lodge dat bevind zich in Big-5 gebied, ik bracht een paar dagen door in deze prachtige omgeving in een typisch Afrikaanse rondawel.
Ik zag regelmatig Afrikaanse dieren bij de drinkplaats vanaf het terras, giraffen, zebra’s, impala en bijzondere vogels. Een unieke ervaring was het bezoek van de olifant, fantastisch om deze beesten rustig te observeren. Bij het kampvuur hoorde ik het machtige gebrul van leeuwen, dat klinkt heel indrukwekkend in de “stilte” van de bush.

Vanuit Ku Sungula konden we een dagtripje maken naar de Panoramaroute. Prachtig gebied in de Drakensbergen, waar de Blyde River Canyon ligt, de derde grootste canyon ter wereld, hij is ruim 20 km lang en er zijn kliffen van wel 700 à 800 meter hoog vanaf de rivierbedding. Waar er 2 rivieren samenkomen, de Blyde en de Treur vind je Bourke’s Luck Potholes met prachtige watervallen, waarvan je hieronder in het filmpje beelden ziet.

Deze beelden zijn gemaakt door Debby Thomson, dank je wel voor het delen op YouTube. Dit is allemaal gefilmd in de omgeving van Hoedspruit, waar ik dus ook ben geweest. Heerlijk vind ik het om terug te kunnen kijken, ook de beelden van de game drive brengen weer veel herinneringen naar boven.


Denk bij je voorbereiding ook aan een goede annulerings- en reisverzekering om problemen te voorkomen. 

In de agenda vind je de vakantie tijden van de verschillende Nederlandse regio's.

De wereld gezien vanuit de ruimte via André Kuipers.

Echt fantastisch, spectaculair, wauw....  André bedankt voor het delen van deze mooie beelden.