De beslissing en een onthulling........

“Oké, hoor ik mezelf zeggen, ik doe het.”, hoe vaak dit zinnetje vannacht door mijn gedachten is gegaan, kan ik je niet vertellen. Ben ik nu helemaal gek geworden, denk ik in de donkere uren? Gisteravond heb ik het natuurlijk met mijn man besproken, zonder hem ga ik dit niet beslissen. Ook mijn zoons heb ik, (mocht eigenlijk niet) op de hoogte gebracht, die behoren dat voor mijn gevoel ook te weten. Natuurlijk vertrouw ik op hun absolute geheimhouding. Allemaal hebben ze enthousiast gereageerd, dat moet je doen Mam, ga er voor. Het zweet breekt me uit, nu kan ik bijna niet meer terug.....

cameraman

Bezoek:

Ook deze ochtend stuiter ik door het huis, de adrenaline doet zijn werk. Eerst even snel een boodschap gedaan, daarna wat opgeruimd. Ik weet niet waar ik met mezelf zal blijven, dadelijk zal iemand van de omroep aan mijn deur verschijnen. Naar aanleiding van dat gesprek, zal de omroep aangeven of zij het met mij aandurven, dan is de beslissing bij mij. Wanneer ik dan ja zeg, kan ik niet meer terug.

Mijn buik draait en mijn hart klopt in mijn keel, ik heb het koud en warm tegelijk en weet me geen raad. Nog ruim een half uur te gaan, ik moet proberen me te ontspannen. Ik zet de radio aan en zoek rustige muziek, ik pak mijn boek. Tot eergisteren was ik verdiept in het meeslepende verhaal, maar nu kon de tekst me niet boeien. Voordat ik nog maar een paar regels gelezen had, waren mijn gedachte alweer afgedwaald. Ik kijk naar buiten en laat dan maar mijn gevoelens toe, er tegen vechten helpt niet.

Dan stopt er een auto, een leuke vrolijke vrouw stapt uit en loopt recht op mijn huis af. Ik open de deur en ze stelt zich voor, “Hallo, ik ben Lieke”. Ik neem haar mee naar de zitkamer en bied haar iets te drinken aan. Blij met haar keuze voor koffie, kan ik me heel even terug trekken in de keuken. Terwijl ik daar bezig ben, spreek ik mezelf in gedachte streng toe, het moet maar eens afgelopen zijn met die zenuwen, ze lijkt erg aardig en een gesprek moet toch gewoon lukken. Ik zucht eens diep en ga terug de kamer in.

interview

Het gesprek


Wanneer we eenmaal aan het praten zijn, loopt het gesprek soepel. Lieke is een open persoonlijkheid, die enthousiast vertelt over het programma. Natuurlijk wil ze ook allerlei dingen van mij weten, maar het verloopt op een hele gezellige natuurlijke manier. Ik mag haar ook alles vragen over wat me te wachten staat en ze vertelt alles uitgebreid.  Wanneer we besluiten door te gaan, zal er op twee dagen hier in mijn huis gefilmd worden. Een keer zal er een voltallige cameraploeg komen, de regisseuse Helene, met cameraman, geluidstechnicus en presentator. De andere dag zal de regisseuse alleen met een Cam-jo komen. Een Cam-jo? Ja dat is een camera journalist, die filmt, maar doet ook zelf het geluid e.d.

De beslissing


Dan naderen we het einde van het gesprek, Lieke staat er positief tegenover. De beslissing is aan mij, durf ik het aan? Waar twijfel ik nog over? Ze neemt al mijn bezwaren weg en......ik zeg ja, ik ga het doen.
Lieke wil dan graag nog een paar foto’s maken, een van mij natuurlijk en een paar van de woonkamer. Dat is handig voor Helene, dan weet ze al een beetje waar ze terecht gaat komen.  Wij hebben al kennis gemaakt tijdens het eerste telefoongesprek, dus dat is prettig, ze zal me nog gaan bellen voor verdere afspraken.

film

De onthulling


Is dit werkelijk gebeurd, ga ik dit avontuur echt beleven of is het slechts een droom..., dat was de laatste regel van De dag nadat.... ik....
Jullie reageerden al vol nieuwsgierigheid, is het fictie of waarheid, een droom misschien?

Ook hier heb ik wel even over na gedacht, nu kan ik nog terug. Ik schrijf gewoon dat het slechts een droom was en niemand zal ooit anders weten. Want als ik dit met jullie ga delen, kan ik niet meer terug, wat als jullie beeld van mij compleet verandert, wanneer jullie mij hebben gezien? Wat als jullie dan mijn verhalen niet meer willen lezen?

Maar nee, ik ga ervoor, ik ga jullie nog verder meenemen in mijn avontuur. Het berust dus op waarheid, de filmploeg komt......

Voor welk programma........ja dat lees je misschien een volgende keer. (Uiteraard zijn de namen aangepast, om herkenning te voorkomen)

Binnenkort het vervolg: de ontknoping


Afbeeldingen uit eigen portfolio MereltjeFotografie ©  en  rechtenvrij Piqsels  en pixabay 

#eigenverhaal #tv #spanning 

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op Tallsay met behoud van auteursrecht okt  2016.)