Rhodos

Het eiland Rhodos ligt maar 21 km vanaf Turkije, de afstand naar het Griekse vasteland is wel 490 km. Volgens de mythen is Rhodos ontstaan, omdat de oppergod Zeus bij het verdelen van de wereld de zonnegod Helios vergat. Om dat weer recht te trekken, schiep hij een eiland, dat alle andere zou overtreffen. Rhodos is volgens de legende zo uit de zee gerezen, dit stukje van het verhaal, wordt met bewijs gestaafd, door de oude schepen, die overal op de bergtoppen te vinden zijn.

 

De hoofdstad is Rhodos-stad, waarvan het oude deel wordt omringd door de eeuwen oude stadsmuur. Binnen die muren vind je tal van kleine straatjes en leuke pleintjes, ook is hier de Tempel van Aphrodite. In dit oude deel zijn veel kleine winkeltjes met souvenirs en er zijn gezellige terrassen om even wat te eten of drinken. Net buiten de muren liggen het oude stadion en het theater, deze imposante gebouwen worden ’s avonds verlicht, dat is heel mooi om te zien. In het nieuwe gedeelte van de stad vind je de moderne winkels met bekende merken, dus ook hier kun je goed winkelen. In de haven van de stad staan grote pilaren met daarop een bok, hinde en hert, dit zijn de symbolen van de stad, je kunt ze dan ook in allerlei soorten en maten vinden in de souvenirwinkeltjes.  

 

De stranden op Rhodos zijn aan de westkust meestal bezaaid met kiezels, maar aan de oostkust heb je vaak een zandstrand.

 

Tip: Een dagtripje maken, je kunt met de boot oversteken voor een dagje naar Kos of Samos. Of breng eens een bezoekje aan het witte stadje Lindos, er zijn geen auto’s toegestaan, dus het is er heerlijk rustig, de huisjes zijn tegen de heuvel aan gebouwd en er is een prachtig uitzicht over de zee.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb