Thassos

Thassos is het noordelijkste eiland van Griekenland, het ligt in de Egeïsche zee, vlak bij het vasteland. Op het eiland is geen luchthaven, je kunt er dus alleen met de veerboot vanuit Kavala komen, dit is ongeveer een half uur varen.

 

Thassos betekend groen, dat is dan ook duidelijk op het eiland te zien, overal op het eiland groeien en bloeien planten in overvloed. Je vind er olijven en pruimen, maar ook dennen-, eiken- en kastanjebomen. Tussen de bergen en bossen liggen gezellige dorpjes, er lopen riviertjes en je vind er watervallen.

 

De hoofdstad van het eiland is Limenas en ligt aan een mooie begroeide groene baai, ook is er een oude haven, je kunt daar een hapje eten en er is een prachtig uitzicht. Het oude Stadstheater is ook een bezoekje waard. 

   

 

Thassos is ook prachtig om te wandelen over fijne paden, loop je zo naar prachtige stukken ruige natuur. Lijkt het even of je op een onbewoond eiland bent om vervolgens weer een pittoresk dorpje te zien liggen, waar je heerlijk iets kunt eten of drinken. Tijdens de wandelingen zal je overal gekleurde bijenkasten zien hangen, in de plaatselijke winkeltjes kun je de heerlijke honing kopen. Heel erg vers en gezond en ook leuk om als souvenir mee naar huis te nemen.

 

Tip: Het gebied rond het bergdorp Panagia is prachtig, de beroemde marmergroeve is zeker een bezoekje waard. Zorg wel voor stevige schoenen om in de natuurgebieden te wandelen, slippertjes en naaldhakken zijn hiervoor niet zo geschikt.  

 

Thassos is nog niet zo erg toeristisch, er zijn geen torenhoge hotels of grote appartementencomplexen. Je vind er nog ongerepte natuur, prachtige witte stranden en mooie kleine baaien.