Marrakech

Marrakech is een prachtige grote stad in de gelijknamige regio in het westen van Marokko. De oosterse sfeer en de oude binnenstad zijn heerlijk om te verkennen tijdens een korte vakantie.
 

Marakech was eens de hoofdstad van Marokko, het werd door een sultan gesticht en heet daarom nog steeds een koningsstad. Volgens de traditie zijn de huizen gebouwd rond een binnenplaats en vaak prachtig versierd. Het oude binnenstad van Marrakech, de Medina, staat op de Wereld erfgoedlijst van Unesco. Er staat nog steeds een groot gedeelte van de oude stadmuren met prachtige poorten. Op het binnenplein, het Djeema el Fna plein, is het altijd plezierig druk. Overdag is er van alles te zien, zoals slangenbezweerders, waarzeggers, hennatatoeëerders en dansers. In de naast gelegen souks, steegjes met kleine winketjes, kun je heel originele spulletjes kopen. Elk straatje heeft zijn eigen specialiteit, er zijn prachtige leren tassen, Marokkaanse slofjes, tapijten, gegraveerde lantarentjes en de bekende babouches. Natuurlijk hoor je hier af te dingen, als richtlijn kun je ongeveer de helft van de vraagprijs nemen. In de avond wisselt de sfeer en staan er overal kraampjes met eten, zoals couscous, soep en gebraden vlees. Er zijn geen uitgaansgelegenheden, zoals bars en cafés, alles speelt zich hier af op straat.

 

Buiten de stadsmuren ligt nog een nieuwe wijk, Guéliz, hier zijn grotere winkels, moderne hotel, bars, restaurants en bioscopen.

In het oude gedeelte staat het paleis Bahia, met mooie patio’s, magnifieke plafonds, unieke mozaïeken en prachtige tuinkamers. Het museum met Marokkaanse kust vind je in het Dar Si Said paleis. Verder is er nog de Koutoubia moskee met de minaret, wat gezien wordt als het herkenningsteken van Marrakech. Je kunt in Marrakech ook de Koranschool bezoeken of een heerlijke hammam stoombehandeling nemen.

 

Als westerse toerist is het goed om rekening te houden met de cultuur en geen erg korte rokjes, mouwloze blouses of heel strakke kleding te dragen.
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb