Home » Reisverhalen

Reisverhalen

Mijn luchtdoop vliegen op ruim 36500 voet

Een van de hoogtepunten uit mijn leven, letterlijk en figuurlijk, was mijn allereerste keer vliegen. Wilde ik in mijn tienerjaren wel eens het gevoel hebben dat ik in de wolken was, het duurde heel wat jaren, voordat ik echt met beide benen van de grond kwam.
 
Reisverslag geschreven door Mereltje.
 
Mijn allereerste keer vliegen zal ik nooit meer vergeten, wat vond ik het spannend, eng en tegelijkertijd leuk, een droom die uit kwam. Nu doe ik niet aan half werk, dus ging de vlucht meteen van Amsterdam naar Johannesburg, maar liefst 11 uur vliegen, over een afstand hemelsbreed van 8979 km. Lees verder...
 

Armenie, het land van de pratende stenen

Al snel begon onze reis naar een van de meest bezochte bezienswaardigheden van het land, het Geghard klooster. Eenmaal buiten Yerevan veranderde het landschap in een omgeving vol rotsachtige heuvels en bergen waar zelfs diepe grotten te vinden zijn. Een ding wat me steeds opviel waren de stenen. Er lagen overal stenen op de grond in de natuur. “We noemen ons land het land van de pratende stenen”, werd door onze gids aan de reisgroep mede gedeeld.
 

Laag vliegen, dat vond ik pas een hoogtepunt.

Mijn luchtdoop beleefde ik in een grote Boeing 747 van  KLM, die plaats bood aan ruim 400 passagiers, op een 11 uur durende vlucht van Amsterdam naar Johannesburg. De tweede vlucht zou ik maken in een klein Haviland toestel van South African Airlines
 
Reisverslag geschreven door Mereltje. Lees meer...
 

Onze reizen

Voordat we naar Zuid-Afrika emigreerden hebben we veel gereisd door zuidelijk en oostelijk Afrika. Het begon in 1997 toen we eens een andere vakantie wilden en we besloten op safari te gaan. Na enig zoeken kwamen we op een tweeweekse rondreis door Tanzania met aansluitend een aantal dagen Zanzibar.
 
Reisverslag van Miriamamukela, lees meer...
 

Andalusië – Ronda en meer...

We zetten onze reis door Andalusië verder, na ons bezoek aan Jerez komen we aan in Ronda. Ronda ligt 750 meter hoog en is één van de oudste steden van het land - het is één van de meest bezochte plaatsen en tevens één van de meest gekende witte dorpen. We bezoekeno.a. de El Tajo kloof en Puente Nuevo.
 
Reisverslag geschreven door Chrisrik, lees meer..
 

 Een gamedrive in zuid afrika, een geweldige belevenis

Wij waren in Januari 2009 in Zuid Afrika en wilde natuurlijk ook op zoek naar het grote wild. Daarvoor kun je het beste een Gamedrive maken. Tijdens een Gamedrive ga je in een open safari-auto op zoek naar wild, onder begeleiding van een professionele gids.
 
Gamedrive of Safari?  Reisverslag geschreven door Mereltje
 
Vroeger werd er vaak gezegd, we gaan op Safari, maar op Safari gaan is eigenlijk de benaming voor het op zoek gaan naar wild om het vervolgens af te schieten. Op een Gamedrive wordt er ook geschoten op wild, maar dan met de camera, aanmerkelijk vriendelijker voor de dieren.  Verslag door Mereltje: Lees meer...
 

CUBA ... parel van de Caraïben

We waren in 2008 in Cuba en eigenlijk wou ik hierover mijn reisverhaal doen.
Maar het is misschien beter iets meer te vertellen over het land dat me zo fascineerde!
Reisverslag geschreven door Chrisrik. lees meer...
 

Reims ...champagne ...en héél zeldzame bomen in het 'Parc naturel régional de la Montagne de Reims'

Oktober ... november ...  Dat is de periode waarop wij jaarlijks naar de champagnestreek rijden.
Al sinds 6 jaar kennen wij ‘onze’ wijnboer en elk jaar opnieuw zijn we daar zeer welkom!
Dit jaar hadden wij gezelschap van onze vrienden. Zij waren daar nog nooit geweest en hadden heel graag eens de streek bezocht. We zouden er dus met ons vieren, een gezellig weekendje van maken!
Om hen optimaal te laten genieten had ik vooraf een beetje georganiseerd wat we zoal konden doen en bezoeken.
Hiermee hield ik zeker rekening met hun interesses en … ik weet dat zij cultuurgenieters zijn en nogal fervente wandelaars!
Reisverslag geschreven door Chrisrik, Meer lezen...
 

 Mijn avontuur in Moholoholo Wildlife

 
Reisverslag van Mereltje.
Ik was is 2009 bij het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre, ik vond het een onvergetelijke ervaring. Moholoholo is bekend van National Geographic Channel, waar op regelmatig uitzendingen te zien zijn, die hier zijn opgenomen. Brian Jones showt zijn dieren en verteld vol overgave over zijn passie.
 
Mijn kennismaking met Moholoholo. Het is een zonnige warme dag, als we ons melden bij de poorten van Moholoholo. We lopen over het rood aarde pad het terrein op, we moeten goed kijken waar we onze voeten zetten. Afgelopen nacht was er een stortregen, die duidelijk zijn sporen heeft achtergelaten. lees verder...