Home » Europa » Duitsland » AccommodatiesBeieren

Accommodaties in Beieren

 
Beieren is qua oppervlak, de grootste deelstaat gelegen in  het zuidoosten van Duitsland. 
De hoofdstad van Beieren is München.

Geiselwind

Gastenkamers bij Familie Werner
 
Schlüsselfelderstrasse 11
96160 Geiselwind (D)
+49 (0) 95 56 - 4 28
 
In Geiselwind kun je goed logeren bij de familie Werner. Het grote huis ligt op een rustige locatie, tegenover de kerk in het centrum van het dorp. De kamers zijn goed ingericht en netjes verzorgd,  goed betaalbaar, ook voor gezinnen en het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Voor het ontbijt ga je naar Hotel Restaurant Stern, gerund door familie van de Werners, op 200 meter van het huis, alles is daar al geregeld. In dit restaurant kun je ook heel lekker de dineren.
 
Geiselwind is een dorpje gelegen langs de A3 Wurzburg – Nurnberg, een ideale plaats dus ook voor een overnachting op doorreis. Geiselwind maakt deel uit van het district  Kitzingen en telt ± 2.419 inwoners. Mooi in Geiselwind is de markt met het stadhuis, de parochiekerk met romaanse elementen en de kerkzaal in Moravische stijl. Een legende dankt Geiselwind aan een zeer ongewoon beeld: de "Murr man" (te vinden op de muur van een voormalig kantoorgebouw). 
 
Aanrader op persoonlijke ervaring van de beheerder van: Hanjos vakantie.
Quote:”. Heb hier meerdere keren geslapen en kom er steeds terug. De kok in het restaurant is een top kok en het eten is er altijd in orde, met een halve liter Erdinger weissbier voel ik mij na het rijden direct ontspannen. Het dorpje is leuk om een eindje te wandelen.”
    
Aicha vorm Wald
 
Op de boerderij van Alois Zitselsberger
                            Fickenhof 1
                            94529 Aicha vorm Wald  (D)
                           +49 (0) 8544 336
 
 
In het buiten gebied van Aicha vorm Wald ligt de boerderij van Alois Zitselsberger. Het is een rustige omgeving, de inrichting is niet erg modern, maar je kunt er heerlijk slapen voor weinig geld. Het ontbijt is goed en als je in de middag aankomt kun je lekker gaan eten op loopafstand 1500 meter verderop in een western restaurantje.Je mag op de boerderij bij de koeien kijken dat gaat er toch weer heel anders aan toe dan in Nederland. Het weggetje waar de boerderij aan ligt   loopt oostelijk van de autobahn  Neem bij aankomst afslag 113 er af  en bij vertrek  kun je bij 114 er terug op.

Wanneer je langer in de omgeving blijft kun je de PassauCard kopen, je hebt dan recht op gratis bus en trein(vanaf 9 uur) in het district en krijgt korting of gratis entree bij interessante musea, historische monumenten, sportfaciliteiten en pretparken. Je kunt een bezoek brengen aan de bekende kastelen van drie burgenlandes of de thermische baden in bad Füssing en Bad Griesbach.
 

Aanrader op persoonlijke ervaring van de beheerder van: Hanjos vakantie.